Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy vermonti kisváros úgy döntött, hogy nem kér többet az őszi levélhullást megörökítő pofátlan influenszerekből, akik megnehezítik a városka októberi mindennapjait.

Őrült egy világ ez. Nem is kell egy helyszínnek feltétlenül kultfilmben szerepelnie, elég csak először egy sok követővel rendelkező influenszer, híres ember közösségi médiára feltöltött posztja egy-egy helyről és már indul is az őrület. Emlékszünk még a Joker film kapcsán széttagelt bronxi lépcsősorra, igaz? Ott lényegében a fotóra éhes kíváncsiskodók sodorták kellemetlen helyzetbe magukat a helyszín nyugtalanító környéke miatt. A mostani eset viszont másképp alakult.

Vermontban, egészen pontosan Pomfret városában szinte sáskajárást okoznak a színes ruhába öltözött fákat és a Sleepy Hollow farmot (Álmosvölgy farm) megörökíteni kívánó alkalmi modellek és influenszerek. Hihetetlen az érdeklődés a festői tájék iránt, miközben persze sok-sok egyéb megkapó, bájos települést és utat ismerni mind az USA-ban, mind a közeli Kanadában. De Valamiért Pomfret beakadt, a lakók viszont fellázadtak, hangot adtak nemtetszésüknek.

 

Egészen konkrétan egy közösségi finanszírozású kampányt indítottak, hogy szépen kitilthassák a nemkívánatos alkalmi látogatókat. Akik nemcsak pózolnak, de kereskedelmi célra is használják a városka látképét. 15 000 dollár gyűlt össze a GoFundMe kampány során.

 

A lakók állítják, hogy a tömegesen érkező őszi látképet hisztérikusan fotózó influenszerek kérdés nélkül törnek be a magánkertekbe, tapossák le a virágokat, okoznak a városban baleseteket, fordulnak autóikkal az árkokba, magánterületeken parkolnak, sőt, még szóbeli vegzálásról is szó volt. Vagyis, a kéretlen látogatók beszólogatnak a zsörtölődő helyieknek. Jelesen, hogy pár hétig jönnek csak, amíg olyan szép az őszi Sleepy Hollow farm, utána úgyis egy évig nyugtuk lesz.