Pedig van, aki nem így gondolja. Amikor beütött a pandémia, a legtöbb ember zsák számra raktározott belőle. Mert valljuk be, ha kell és nincs, bizony elveszettnek érezzük magunkat. 

A család híre bejárta a fél világot

Él ugyanis egy öt tagú család, akik egyáltalán nem használnak WC-papírt. Ők mosható rongyokat alkalmaznak a szükséges esetre. 

Egy takarékos kanadai nő azt a kissé bizarr felfedezést tette, hogy ő és családja lemondott a vécépapírról, így öt év alatt több száz dollárt spóroltak meg. Megdöbbentő, hogy egy első világbeli országban élő család nem tartja a vécépapírt feltétlenül szükségesnek

– írta a sajtó.

Őszinte leszek, számomra ez több, mint kissé bizarr, de elfogadom a más véleményen lévőket. 

A családanya, Amber Allen azt vallja

„Megpróbáltunk kilábalni egy 70.000 dolláros adósságból, ezért le kellett csökkentenünk a kiadásainkat, és a költségvetésen belül kellett maradnunk. Mindent megtettünk, amit csak lehetségesnek tartottunk. Sokat kutatattam az interneten, hogy a vécépapír alternatív lehetőségeiről tájékozódjak. Nem akartam szó szerint lehúzni a pénzt a wc-ben.”

Ekkor talált rá a mosható törlőkendőre. Persze ezen is spórolt, így saját ruhatárát feláldozva, ami már szűk volt, vagy éppen ódivatú, áldozott a spórolás oltárán. Zsebkendőnyi méretűre vágta őket, és ezt használták a szükségletek elvégzése után. A tapasztalatait youtube csatornán is elmondja.

A siker nem volt tökéletes, hiszen hamar elhasználódtak a rongydarabok. Elkezdett használt, flanelből készült babatakarókat. Ez már a család minden tagjának elfogadható volt.

Az elmúlt öt évben legalább 1200-2100 dollárt spóroltak meg azzal, hogy nem vásároltak vécépapírt.

Amber azt azért hozzátette, a vendégeik részére mindig van otthonukban egy-két guriga törlésre való. 

Fotó: The Fairly Local Family/YouTube