Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Életveszélyesen megsebesítette egy soproni szórakozóhely tulajdonosát az ittas férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi életveszélyesen megsebesítette egy soproni szórakozóhely tulajdonosát.

Az ittas férfi 2020. január 12-én éjjel tisztázatlan ok miatt egy üvegpoharat dobott az italospultba, ami az ott dolgozó lány feje mellett repült el. A másik pultos megpróbálta megnyugtatni, mire a férfi őt ellökte. Az agresszív támadó a nők védelmére siető férfiakat is bántalmazta, egyiküket lefejelte, másikukat fellökte, továbbá az őt csitítani próbáló barátjának is adott két pofont. A szórakozóhely tulajdonosa is próbálta megfékezni, ezért őt ököllel megütötte. A sértett ennek következtében hanyatt esett, a fejét a padlóba ütötte és elveszítette az eszméletét.

A Győri Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be.

A vádlott korábban már többször volt büntetve személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt, a sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint jóval súlyosabb büntetés kiszabása szükséges.

Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.