Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden konyha kötelező darabja a sütőpapír. Nem csak sütésnél vehetjük hasznát, de sokszor az ételek csomagolásánál is nagy segítség lehet. Előfordul azonban, hogy elfogy, pont amikor szükségünk lenne rá. Na de mivel helyettesítheted? Mutatjuk!

Zsiradék és liszt

Ha zsiradékot és lisztet használsz sütőpapír helyett, ugyanolyan végeredményt kaphatsz. A tepsit kend le olajjal, vajjal, kókuszzsírral, vagy éppen amit használni szeretnél és mehet rá a liszt. Tökéletes kombó.

Alufólia

Szinte ugyanazt a hatást kapod, ha alufóliát használsz, mint ha sütőpapírt. Jó segítség főzésnél, sütésnél és még a maradékot is elcsomagolhatod vele. Van azonban egy kis bökkenő. Az alufólia nem tapadás mentes, így az ételed ráragadhat. Megelőzésképpen kend be egy kis olajjal a tetejét.

Viaszpapír

Ennek a fajta papírnak mindkét oldalát viasz fedi, így megakadályozza, hogy az étel letapadjon. A viaszpapír nem hőálló, így sütésre sajnos nem alkalmas, viszont ha ételt csomagolsz bele, megvédi azokat a kiszáradástól.