Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Elismeréseket adtak át a Széchenyi István Egyetem március 15-i ünnepségén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Méltóságteljes ünnepséggel emlékezett az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra a győri Széchenyi István Egyetem március 14-én. A rendezvényen doktorokat avattak, valamint átadták az intézmény rangos elismeréseit azoknak, akik munkájukkal nagymértékben hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez.

„A százhetvenhat évvel ezelőtti történelmi jelentőségű, sorsfordító eseményekre emlékezünk, amikor a márciusi ifjak Magyarország önállóságáért, modernizálásáért fogtak össze. Egy dolog azóta sem változott: a talpon maradásért és jövőnkért ma is mindenkinek mindent meg kell tennie a saját területén. A mi feladatunk az, hogy egyetemünk kiválóan teljesítsen, oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységével elősegítse a régió fejlődését, a gazdaság versenyképességének erősítését. Mi ezzel tudunk hozzájárulni egy erős Magyarországhoz” – fogalmazott ünnepi beszédében prof. dr. Friedler Ferenc, az intézmény rektora, tudományos elnökhelyettese. Kiemelte: az egyetem céljainak eléréséhez nemzetközi színvonalú kutatásokra, élenjáró technológiákat fejlesztő cégekkel való együttműködésekre, korszerű infrastruktúrára, kiváló hallgatókra és munkatársakra van szükség.