Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ellenőriznek a munkahelyeken

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A munkavállalók igénye szerinti mennyiségben kell a folyadékot pótolni, és 14-16 fokos hőmérsékletű ivóvizet kell biztosítani. Ösztönözni kell a dolgozókat arra, hogy sok vizet igyanak, és kerüljék az alkohol, a kávé, a tea és a koffeintartalmú üdítőitalok fogyasztását. Ahol lehetséges, a szabadtéri munkaterületet sátorral, ponyvával kell árnyékolni. A szabadtéri munkavégzés esetén a feladatokat úgy kell megszervezni, hogy a dolgozók felváltva, rövidebb ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve a kritikus napszakban (11-15 óra között) lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen folyjon a munka. A tavalyi tapasztalatok azt mutatják, sokan ismerik az alapvető szabályokat, hiszen csak a munkavállalók 8 százaléka esetében tapasztaltak hiányosságokat.

 

(MTI)