Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Elmaradnak a hétvégi előadások a győri Színházban

A Győri Nemzeti Színház péntek délután adott ki közleményt, miszerint koronavírusos megbetegedés miatt elmaradnak a hétvégi előadások.

A színház tájékoztatja a nézőket, hogy járványügyi okok miatt október 2-4-ig minden előadás elmarad: a Menyasszonytánc péntek esti házi főpróbája és a szombati premier, valamint A hőstenor előadásai.

Ahogy azt már korábban közölték, az egyik énekkari taguknál a laboratóriumi vizsgálat COVID-19 fertőzést igazolt szerdán, azóta sajnálatos módon az esetszámok megnövekedtek, többen produkáltak pozitív tesztet.  Miután a színház vezetősége a legfontosabbnak a nézők és munkatársaik egészségének védelmét tartja, ezért elrendelte a teátrum azonnali bezárását.

A további fertőzések elkerülése érdekében hidegköd-képző berendezéssel fertőtlenítik végig a teljes épületet és folyamatosan egyeztetnek a Népegészségügyi Főosztállyal.

Amennyiben A hőstenor című bohózat szereplői tünetmentesek, úgy október 6-án folytatódhatnak az előadások a Kisfaludy teremben, továbbra is az aktuális járványügyi előírások figyelembevételével.

Elmarad:

  • október 2-4-ig A hőstenor
  • október 2-10-ig Menyasszonytánc
  • október 11-i dupla Elisabeth

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az előadások pótlásáról és a jegyvisszaváltásról a későbbiekben részletes tájékoztatást ad a Színház.