Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 1969-ben Angliában, Birminghamben alakult Judas Priest kiemelkedik az úttörő heavy metal zenekarok közül, akik hosszú és sikeres pályafutásuk során mély nyomokat hagytak a műfaj történetében. A csapat alapját Rob Halford énekes, Glenn Tipton és K.K. Downing gitárosok, Ian Hill basszusgitáros, valamint Scott Travis dobos alkotja, bár az évek során számos tagcserén mentek keresztül a 1969-es megalakulásuk óta. A Judas Priest azonban továbbra is a klasszikus esszenciát képviseli számos rajongó számára.

A 50 éves pályafutásuk során megszerezték az ikonikus státuszt, amit a jellegzetes kettős gitárharmóniáknak és Rob Halford karizmatikus frontemberi jelenlétének köszönhetnek. Halford rendkívül magas tartományokban mozgó énekhangja kevéssé vetekedik másokéval. A "British Steel", a "Screaming for Vengeance" vagy a "Painkiller" című időtlen albumaik a metal műfaj szerelmeseit is meghatározták, és népszerűségük globálisan hatalmas rajongótáborral párosult.

A zenekar életét nem kímélte a sors, de mindig képesek voltak megújulni, és az évek során a Judas Priest gépezete sikeresen haladt tovább. K.K. Downing gitárosi szerepét 2011-ben Richie Faulkner vette át, míg 2018 óta Andy Sneap gitározik a turnékon, helyettesítve Glenn Tiptont. A zenekar képes volt alkalmazkodni a változásokhoz, és továbbra is erőteljesen képviseli a heavy metal műfaját a világ színpadain.

6 év telt el a legutóbbi stúdióalbum a Firepower óta, viszont minden fanatikus legnagyobb örömére március 8-án érkezik a 19. Judas Priest nagylemez, az Invincible Shield. Úgyhogy elő a bőrnadrágokat, a szögecselt kabátokat is tessék bekészíteni: a brit heavy metal legenda júliusban pokoli tűzbe fogja burkolni a Rockmaraton nagyszínpadát!