Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Előre menekülnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy 600 millió forintos beruházásból bővül egy állattartó telep a Győr-Moson-Sopron megyei Töltéstaván. 

A vállalkozás üzemeltetője egy csaknem kétezer férőhelyes sertéstelepet hoz létre, és kiépíti a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát is. Az Európai Unió több mint 295 millió forinttal támogatja a fejlesztést, amely várhatóan 2023 március végére készülhet el. 

A cég vezetője közölte: tovább bővítik a precíziós gépállományt, valamint pályázatot adtak be terménytároló létesítésére. Horváth Imre hozzátette: a megtermelt növényi termékek jelentős részét takarmányozásra használják, a kukoricából, a búzából, a repcéből és a napraforgóból gazdáknak értékesítenek. A lucerna és a legelőterületek termékeit ugyanakkor az állattartásban hasznosítják. 

A mintegy 30 éve működő gazdaság a növénytermesztés mellett szarvasmarhatartással foglalkozik, jelenleg 250 állatuk van. Az aszály azonban a vállalkozást sem kímélte, hiszen 66 százalékos kárt állapítottak meg a régióban. Az energiaválságot a most bejelentett fejlesztéssel, és folyamatos beruházásokkal próbálják ellensúlyozni – fogalmazott Horváth Imre.   

A vállalkozó nettó eredménye 2021-ben 70 millió forint volt 518 millió forint árbevétel mellett.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com