Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gondolkoztál már azon, hogy miniatűr világot hozz létre magadnak? Nem, nem csak a képzeletedben, a valóságban is megteheted. Ezeket a népszerű dekorációs elemeket nevezik tündérkertnek.

Kicsik és nagyok egyaránt élvezik

Egy tündérkert létrehozása fantasztikus kikapcsolódási lehetőség. Előhívhatod vele a kreatív oldaladat és bármilyen kis figurát tehetsz bele, ami tetszik. A gyermekeddel is leülhetsz és egy hétvégi program keretein belül találhattok ki az elkészült tündérkerthez meséket, ahol tündérek, manók, állatok és emberek békében élnek.

Bárhol kialakítható

A tündérkertet kialakíthatod kül- és beltéren is. Mivel apró dologról van szó, simán elfér egy kaspóban is. Hogy ehhez pontosan milyet választasz, az a saját ízléseden múlik, befuttathatod akár mohával is, vagy kibélelheted más természetes anyaggal. Válogass össze néhány apró kiegészítőt és egy tündérlakot. Építs be mini növényeket, kis fákat, bokrokat, virágokat, illetve a méltán népszerű gombaházikókról sem érdemes megfeledkezned.

Ha kialakítottad a várost, vagy a házikót, ne feledkezz meg annak lakóiról sem! Szerezz be apró tündéreket, manókat, hogy megtöltsd élettel a teret.

Hagyatkozz a fantáziádra, ha pedig nem tudod, hogyan kezdj neki, az interneten számos inspirációt találhatsz.