Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Épül az Üstökös klubépülete, ilyen lesz, ha elkészül

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már állnak a falak, az alsó szintjét befedték: a győri Üstökös FC egy füves, műfüves kinti pálya, egy műfüves fedett csarnok és a parkoló után most központi klubépület építésébe fogott. Háromszáz utánpótlás korú labdarúgó otthona az egykori Élelmiszer, majd Rekard pálya helyén épült sportközpont. 

Az eddigi, konténeres átöltözést váltja fel a jövőre 25 éves klub életében, ha elkészül a klubépület. Kétszintes, 300-300 négyzetméteres klubházat álmodtak ide, s az MLSZ támogatása mellett a szponzorok segítségére is szükség lesz. Az alsó szint falai már állnak, az eső sem esik már be, jól haladnak a munkálatok. Az épület nemcsak a labdarúgó képzését támogatja, hanem helyi közösségi térként is funkcionál majd.

Húsz évig volt gazdátlan az egykori Rekord-pályán, melyet a város az államtól, az egyesület pedig a várostól kapott meg 2018-ban. Akkori állapotában romhalmazt, mégis hatalmas lehetőséget kapott, feladatot vállalt. Azóta elbontották a düledező egykori öltözőépületet, egy füves, műfüves kinti pálya, egy műfüves fedett csarnok és a parkoló épült, s napelem biztosítja az energiaellátást.