Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Érdekel hogy fűtenek egyszerre 25 ezer lakásban? Most megnézheted

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is csatlakozik a Győr-Szol Zrt. a Távhőszolgáltatás Napjához, melyet a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kezdeményezésére 2014 óta minden évben megrendeznek.

A Távhőszolgáltatás Napján, október 27-én, pénteken nyílt napot tart a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága Rozgonyi utcai telephelyén. A résztvevők szakavatott kollégák kíséretében bejárhatják a győri távhőellátás „szívét”, a Rozgonyi utcai fűtőerőművet. Közelről láthatják, hogy hol termelik meg azt a hőt, ami a távhőhálózaton és a hőközpontokon keresztül eljut a város több mint 25 ezer lakásába és több száz egyéb intézményi, közületi fogyasztójához.

Megnézhetik a kazánokat, a hővezénylő központot, a gázmotoros erőművet, sétálhatnak a 80 és 101 méteres kémények tövében. Megismerhetik, hogy miért környezetbarát, miért biztonságos a távhőellátás, miért lehet fontos eszköz a megújuló energia hasznosításában. A szervezők a távhő környezetbarát jellemzőit is szeretnék bemutatni a látogatóknak, ezért a program része a Rozgonyi utcai telephelyen a geotermikus hő fogadására létesített állomás megtekintése.

Az iskolai csoportok a media@gyorszol. hu e-mail címen jelentkezhetnek a nyílt napra. Megfelelő számú jelentkező (minimum 25 fő) esetén a Győr-Szol Zrt. buszt biztosít, amely iskolától-iskoláig szállítja a jelentkezőket.

A lakossági érdeklődők számára a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A nyílt napra október 25-én, szerdán déli 12 óráig a www.gyorszol.hu weboldalon, a media@gyorszol.hu e-mail címen, illetve – munkanapokon 7 és 16 óra között – a 96/50-50-50-es telefonszámon lehet jelentkezni. Az üzemlátogatás mellett apró ajándékokkal is várja a látogatókat a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága.

Az október 27-i nyílt napon három időpontban, 15, 16 és 17 órakor kezdődik a telephely bejárása. Gyülekezés a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatóságának Rozgonyi utcai telephelyén (9028 Győr, Rozgonyi u. 44.), a porta előtt, a kerékpártárolónál lesz.