Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Eseményekben és helyszínekben gazdag éjszakára készül a Rómer Múzeum

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is idén is színes programok várják a látogatókat Múzeumok Éjszakáján a Rómer Múzeum különböző helyszínein. Az előadások, koncertek, tárlatvezetések és interaktív játékok között minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót – áll a Múzeum sajtóközleményében. Nézzük, milyen programok is várnak ránk szombaton éjjel.

 

Az Apátúr-házban – a Cowboyok és indiánok című kiállításhoz kötődően – a Cowboyok udvara nyílik meg az érdeklődők előtt, akik countrytánc-bemutatón vehetnek részt, lehetőségük nyílik tánctanulásra is, és akár a műbikalovaglást is kipróbálhatják.

Az Esterházy-palotában megvalósuló irodalmi stand up a reformkorba repít vissza. Az élő képregény keretében a Rómer Múzeum munkatársai megszemélyesítik és megszólaltatják a Petőfi és kortársai Győrben elnevezésű kiállítás szereplőit. A Cowboyok és indiánok című tárlathoz kapcsolódóan pedig különféle játékok szórakoztatják a legfiatalabb vendégeket.

A Fruhmann-házban a Cserépkályha-kiállításhoz kötődő előadások, kézműves foglalkozások és játékok várják a kicsiket és a nagyokat.

A Kreszta-házban a 2022-ben megújult Kovács Margit Állandó Kiállítást tárlatvezetés mutatja be az érdeklődő közönségnek.

A Magyar Ispitába ellátogatók végvári vitéz bemutatót tekinthetnek meg muskétásokkal, ágyúdörrenéssel, illetve megismerhetik a 16. századi korhű viseleteket, fegyvereket és sátrakat.

A Püspöki Udvarbíróházban az Amulettől a szenes vízig – Sötét varázslatok kivédése és egyéb mágikus gyakorlatok emlékei a Kisalföldön című időszaki kiállítás nyílik meg a látogatók előtt, valamint különféle társasjátékok várják a kisebbeket és a nagyobbakat egyaránt.

A Vastuskós házban a Patkó Imre-gyűjtemény iránt érdeklődők előadásokat, beszélgetéseket hallgathatnak meg.

A Kőtárat különféle témájú tárlatvezetések keretében ismerheti meg a közönség, történelmi divatbemutató mutatja be a különböző történeti korok öltözködési szokásait, a török sarokban pedig a látogatók ízelítőt kaphatnak a török világ hangulatából, kulturális hagyományaiból. A családokat kincskereső és gyereksarok várja.

Az érdeklődők a Zsinagóga kettős kupoláját is megtekinthetik. A kiállítóhelyen Selényi Károly István tárlatát nyitják meg, Ország Lili gyűjteményét tárlatvezetés mutatja be. Az estét a RETROdzsem zenekar koncertje zárja.