Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ételt minél több asztalra karácsonykor

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2022. adventjének első vasárnapján indított közös adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ETO PARK Szolgáltató és Élményközpont.

Az akció célja, hogy minél több hátrányos helyzetű győri és Győr környéki családot támogassanak élelmiszer adományokkal a karácsony előtti napokban. A gyűjtésnek az újranyíló bevásárlóközpont ad otthont, a földszinti üzlethelységében. A Szeretetszolgálat és az ETO PARK önkéntesei december 11-ig várják a tartós élelmiszer és pénzadományok felajánlóit. Ezt követően a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkatársai csomagokat készítenek a befolyt összegből vásárolt és a személyesen behozott élelmiszer adományokból, majd még karácsony előtt kiszállítják azokat a rászorulóknak.

Az önkéntesek készpénzes és bankkártyás támogatást, illetve könnyen szállítható, különösebb tárolási igénnyel nem rendelkező ételeket (például tésztát, rizst, olajat, cukrot, lisztet és húsos konzerveket, de akár az ünnepekre való tekintettel szaloncukrot is) egyaránt át tudnak venni. Az adományokat hétköznaponként 16-19 óráig, hétvégén pedig 8-10 óráig tudják fogadni.


(Fotó: O. Jakócs Péter)