Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vannak azok a fűszerek, amelyeknek az íze összetéveszthetetlenül a karácsonyt juttatják eszünkbe. A következő fűszerek nem csak az ünnepi ízt, illatot és hangulatot varázsolják az otthonunkba, de az egészségünknek is nagyon jót tesznek.

Ánizs 

Az ánizs a mézeskalácsok egyik legkedveltebb hozzávalója, de azt tudtad, hogy a szervezetedre is jótékony hatással van? A fűszer ugyanis segít megnyugtatni a gyomrodat és a beleidet. 

Szegfűszeg 

A szegfűszeg nem hiányozhat a forralt borból, valamint a puncsból sem. Azonkívül, hogy a fűszernek nagyon finom illata van, erősíti a gyomrot, csökkenti a puffadást, sőt rágva még a fogfájást is enyhítheti.

Gyömbér 

A gyömbér sütikbe és teának is nagyon finom, emellett pedig segíthet a fájdalom enyhítésében és a gyulladások gátlásában is. 

Fahéj 

A fahéj az egyik legfontosabb karácsonyi fűszer. Nagyon jól jársz, ha szereted, hiszen nem csak finom, de kiváló hangulatjavító hatása is van.