Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az új Forma-1-es pálya építése Szaúd-Arábiában, a Qiddiya Cityben, valóban meglepő, ám egyben lenyűgöző és innovatív ötletnek tűnik. Az ország az extrém és modern megoldások híve, és a Forma-1-es világba való belépésükkor már jelezték, hogy hosszú távú terveik között szerepel egy állandó versenypálya kialakítása, amely méltó lesz a sportág elvárásaihoz és az ország presztízséhez.

A Qiddiya City Forma-1-es pályájának tervei lenyűgözőek és szinte sci-fi jellegűek. A tervek szerint a pálya egyik része, a Penge (The Blade) nevű szakasz, húsz méter magasan, a város fölé emelkedve halad majd, szinte terpeszkedve a levegőben. Ez egy rendkívül merész és látványos megoldás, amely kihívást jelent majd a pilótáknak és lenyűgöző látványt nyújt majd a nézőknek.

A pálya összesen 108 méteres szintkülönbséggel rendelkezik, és 21 kanyart foglal magában. Emellett a tervek között szerepel egy modern koncertaréna és a világ legmagasabb hullámvasútja is, amely garantáltan felejthetetlen élményt nyújt majd a látogatóknak.

A Qiddiya City Forma-1-es pályájának megépítése és a komplexum kialakítása azt mutatja, hogy Szaúd-Arábia komolyan gondolja az ország modernizációját és a turizmus fejlesztését. Ez a projekt nemcsak a Forma-1 rajongóit, hanem az egész világot lenyűgözni fogja, és bizonyítékul szolgál arra, hogy az ország merész és kreatív megoldásokkal kívánja bevonni magát a világ sport- és szórakoztatóiparába.