Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ezt érdemes tudni a népszámlálás második szakaszáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kezdődik a népszámlálás összeírási szakasza. Mutatjuk, mire hívja fel a figyelmet Győr Polgármesteri Hivatala.

„Számlálóbiztosok keresik fel mindazokat a háztartásokat, ahol nem töltötték ki online a népszámlálási kérdőívet. Ha nem élt ezzel a lehetőséggel, vagy jobban szeretné valakivel személyesen megbeszélni a felmerülő kérdéseket, akkor 2022. október 20. és november 20. között számlálóbiztosok segítségével tudja majd kitölteni a kérdőívet.

Fontos tudni, hogy a számlálóbiztosok:
•        kötelesek felmutatni az egyedi azonosítókóddal ellátott igazolványukat, mely telefonon ellenőrizhető a 06 80 080 143-as zöld számon;
•        a lakosságtól kapott válaszokat tableten rögzítik;
•        nem kérdeznek rá semmilyen pénzügyi információra, pl. jövedelemre, megtakarításra, bankszámlaszámra vagy PIN-kódra;
•        Ha további kérdései vannak a számlálóbiztosi összeírással kapcsolatban, látogasson el a  https://nepszamlalas2022.hu/osszeiroi-segitseg weboldalra.

Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala kéri a lakosságot, hogy 2022. október 20-án elkezdődött népszámlálási terepmunkák sikeressége érdekében a hiányos, vagy sérült házszámokat, a lakások ajtószámait jól látható módon tüntessék fel” – írja közleményében a Polgármesteri Hivatal. 

Fotó: MTI/Illyés Tibor