Fákat ültetett az Audi

Fákat ültetett az Audi
Fákat ültetett az Audi

Négy hektáron mintegy tizenhatezer tölgy csemetét ültet el az Audi Hungaria a Kisalföld Erdőgazdasággal, a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel és a Müncheni Műszaki Egyetemmel közösen. Achim Heinfling, az Audi Hungaria termelésért felelős igazgatója elmondta: ezzel az akcióval szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy élhető környezetet hagyjunk örökül a következő generációnak.

 

Az első csemetéket a meghívott vendégek ültették el. Az autógyártó cég 100 évre vállalta tölgyes védnökségét, s mintegy 16 millió forinttal járult hozzá a facsemeték elültetéséhez.

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: az Audi erdőtelepítése példaértékű kezdeményezés más nagyvállalat előtt is.

 

A négy hektáros terület gondozását a Kisalföld Erdőgazdaság vállalta. Az erdő a következő 100 év során az élővilág kutatásában is fontos szerepet tölt majd be.

 

 

 

Az Oxygen Media egyik alapító tagja, hivatalosan programigazgató, de lelkében sokkal inkább sportriporter, kommentátor és úti filmek operatőr-rendezője - no meg ha nagy ritkán mikrofonhoz engedik a Rádió1 egyik hírolvasó meteorológusa.