Új találmányok az egyetemen

Új találmányok az egyetemen
Új találmányok az egyetemen

Az ország jövője a megújulástól függ, a stabil gazdasági környezet pedig ösztönzi az innovációt – mondta Rechnitzer János a Széchenyi István Egyetem rektor-helyettese.

Az újító törekvéseket pedig támogatni kell, és erről szól a mai kiállítás is – tette hozzá a tudásmenedzsment központ igazgatója.

 

A rendezvényen a “Széchenyi Duó” pályázat győztes csapatai is bemutatkoztak. Az első helyezettel egy napelem-vizsgáló próbapadot fejlesztettek ki.

 

Ez pedig már az úgynevezett Bombajó Vízbontó névre hallgató szerkezet. Alkotói szerint segítségével egy lépéssel közelebb kerülhetünk a hidrogénnel működő autókhoz.

 

Ennek a különleges hangrendszernek a segítségével pedig kedvenc zenénket akár az ablaküvegből is hallgathatjuk. Készítői úgy gondolják, hogy találmányuknak a tájékoztatásban is hasznát vehetik majd.

 

 

 

Az Oxygen Media egyik alapító tagja, hivatalosan programigazgató, de lelkében sokkal inkább sportriporter, kommentátor és úti filmek operatőr-rendezője - no meg ha nagy ritkán mikrofonhoz engedik a Rádió1 egyik hírolvasó meteorológusa.