Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Farkas Júliát kölcsönbe adja az ETO, a másodezdő hosszabbított

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2024/25-ös évadot Budaörsön tölti kölcsönben csapatunk és a junior válogatott kiválósága Farkas Júlia. A kontraktust annak érdekében írta alá klubunk, hogy Farkas Júlia fejlődése töretlen legyen. Biztossá vált, hogy jövőre is a Per Johansson-Uros Bregar edzői páros vezeti a Győri Audi ETO KC csapatát – írta közleményében a győri kézilabdaklub.

 Gyermekkora óta a Győri Audi ETO KC kötelékébe tartozik Farkas Júlia, aki a korosztályos csapatokat végigjárva az elmúlt esztendőket a felnőtt keret tagjaként töltötte Győrben. Júlia nem csak bajnoki, hanem Bajnokok Ligája meccseken is szerephez jutott, és élt is a lehetőségekkel.

„Jula kiemelkedő képességű játékos, aki az elmúlt években rengeteget fejlődve kiharcolta magának az állandó tagságot az első csapat keretében. Küzdőszelleme hatalmas, igazi példakép ő rengeteg fiatal kézilabdázó palánta számára, hiszen az ő példája mutatja meg sokak számára,  hogy az utánpótlásból kiindulva is be lehet kerülni a Győri Audi ETO KC keretébe. Nemrég megkeresett és átbeszéltük a jövőjét, ahol arra konszenzusra jutottunk, hogy a több játéklehetőség érdekében kölcsönben másik csapat játékosa lesz, ahol várhatóan a több játékpercnek köszönhetően gyorsabban tud majd fejlődni,  és még jobb játékossá válni. Farkas Júlia a Győri Audi ETO KC nagy értéke, szóba se jöhetett az átigazolás, a kölcsönszerződéséből szükség esetén azonnal visszahívható Győrbe” – nyilatkozta Endrődi Peter ügyvezető.

„Az elmúlt években rengeteget fejlődtem az első csapat tagjai mellett, de úgy éreztem elérkezett az idő, hogy többet játsszak. Köszönöm a klubnak a pozitív hozzáállást, és hogy lehetővé tették a kölcsönadást. A célom az, hogy még tovább fejlődve visszatérjek majd az Audi ETO-ba” – mondta az immár Bajnokok Ligája győztes Farkas Júlia.

 Farkas Júlia 19 éves, először 2013-ban került a Győri ETO kötelékébe. Első meccsét a felnőttek között 2021. szeptember 8-án játszotta a Siófok ellen idegenben, ahol meg is szerezte első gólját az NB I-ben. A 2023/24-es szezon során mindhárom sorozatban pályára lépett a Győri Audi ETO KC színeiben, sőt minden sorozatban eredményes is volt. A korosztályos válogatottakban rendre szerepelt, így junior és ifjúsági Európa-bajnok, ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, 2019-ben őt választotta meg az MKSZ az Év női serdülő játékosának. A játékos 2015 óta tagja az Audi ETO csapatainak, több mint 300 hivatalos találkozón viselte a klub mezét, ezeken pedig 1000-nél is több gólt szerzett.

 Eldőlt az is, hogy a 2024/25-ös évadban is a szlovén Uros Bregar lesz Per Johansson segítője az első csapat mellett. A tréner ugyan korábban még nem dolgozott együtt svéd szakvezetőnkkel együtt, de a szezon végén Győrben töltött hetek alatt bebizonyosodott, hogy ketten remekül kiegészítik egymást.

„Uros vérbeli vezetőedző, aki rengeteg tapasztalatot szerezett eddigi edzői pályafutása során. Per és ő másik kézilabda iskola neveltjei, de talán éppen az az oka annak, hogy mennyire harmonikus a kapcsolatuk. Mindketten azt jelezték felém, hogy amennyiben lehetséges szeretnék folytatni itt az ETO kispadján a közös munkát. Kívülről is úgy tűnt, hogy, hatékony ez a duó, ezért kezdeményeztük a szerződéskötést Urossal a következő szezonra. Gyorsan sikerült megegyezni, örülök, hogy közösen folytatódik utunk” – mondta Endrődi Péter ügyvezető.

„Nagy kihívás volt a szezon végén a Győri Audi ETO KC csapatához beugrani, de igazából egy másodpercre se gondolkodtam, tudtam, hogy ide jönnöm kell. Nem is bántam meg a döntésemet, egyrészt mivel részese lehettem a Bajnokok Ligája győzelemnek, másrészt mivel Per Johanssonnal azonnal megtaláltuk a közös hangot. Mind a ketten hasonlóan kézilabda örültek vagyunk, és kiderült, hogy nagyszerűen együtt tudunk működni. Több megkeresésem is volt vezetőedzői feladatokra, de éreztem, hogy itt van jövőre a helyem Győrben” – nyilatkozta Uros Bregar.

 A szlovén tréner 2015 és 2021 között hazája női kézilabda válogatottját vezette, emellett 2016 és 2021 között a Krim Ljubljana vezetőedzője is volt. A magyar bajnokságban is dolgozott, a 2015/16-os évadban Vácott, míg 2021 és 2023 között a Siófok KC vezetőedzői feladatait látta el. Jelenleg a szerb női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya.