Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Bencés tabló nyert

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az iskolákban már hagyománynak számít, hogy a ballagó osztályok tablókat készítenek. Ezek különleges megjelenésükkel régóta színes részei a belvárosi tavasznak. A végzős diákok és iskoláik büszkén hirdetik a belvárosi üzletek kirakataiban elhelyezett tablókon, hogy elérkezett a nagy megmérettetés számukra és hamarosan megteszik következő lépésüket a nagybetűs ÉLET felé.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány szerette volna még emlékezetesebbé tenni a végzős osztályok számára ezt az időszakot, ezért különleges felhívással fordult a győri középiskolákhoz. 2024. április elején immár nyolcadik alkalommal hirdette meg a Győr-Belvárosi Tablóverseny elnevezésű versenyét.

A versenyre 13 iskola 22 osztálya nyújtotta be pályázatát.

A versenyen résztvevő osztályok tablóit a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a Győr-Belvárosi Tablóverseny Facebook oldalon tette közzé szavazásra. A like-gyűjtés áprilisban megkezdődött és május 24-ig tartott.

Ez idő alatt sok ezren csodálták meg a rendkívül kreatív és nagy gondossággal készített tablókat online (52.000 elérés, közel 11.000 like) és személyesen is, a belvárosi kirakatokban.

A belvárosi vállalkozók fontos szerepet töltöttek be ebben az akcióban, hiszen a helyi hagyománynak megfelelően lehetőséget biztosítottak a tablók kihelyezésére a kirakatokban. Sok érdeklődőt, látogatót vonzottak üzleteik kirakatához.

A főnyeremény egy bankettvacsora a Komédiás Étterembem. A nyertes 1641 szavazattal a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium 12.B osztálya., akik 1641 szavazatot gyűjtöttek a verseny során.