Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Februárban megnyithat az Aqua Sportközpont tanmedencéje

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az úszósport minegy 30 képviselője gyűlt össze szerdán, hogy egyeztessenek a városvezetőkkel a győri uszodák újranyitásáról. A megbeszélésen jelen voltak a versenysport, az amatőr úszók, valamint a rekreációs, vagy egészségügyi tevékenységek képviselői is.

A városi portálon azt közölték ezen a megbeszélésen az hangzott el, hogy az energiaárak drasztikus emelkedésének ellenére, a győri önkormányzat megnyithatja február elején az Aqua Sportközpont tanmedencéjét a sportolni vágyók előtt, ehhez azonban szükség van az Úszó Nemzet Program támogatására is. 

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta, az energiaválság okozta nehézségek ellenére, előbb-utóbb lesz lehetősége az önkormányzatnak arra, hogy megnyissa a korábban bezárt uszodáit. Ezt azonban csak fokozatosan lehet megtenni.  A városvezető elmondta azt is, hogy a bezárás óta eltelt időszakban felülvizsgálták a városi uszodák állapotát, áttekintették azokat a lehetőségeket, amelyekkel energia-hatékonyabbá tehetők ezek az intézmények.

Ha érkezik forrás az Úszó Nemzet Programból, akkor nyithat az Aqua Sportközpont tanmedencéje

Aqua Sportközpontban lévő medencék újranyitásáról folyamatos tárgyalások folynak az úszószövetséggel. Az energia takarékossági intézkedéseket már megtették, ám a megemelkedett költségeiket csupán a Úszó Nemzet Program forrásaiból tudnák tovább csökkenteni.  Ha minden jól megy, akkor február elején ki is nyithatják a sportközpont tanmedencéjét. A versenymedence LED világításának cseréje még folyamatban van, a korszerűsítés április végére készülhet el.

Nagy a gond a Magyar Vilmos uszodában 

A Magyar Vilmos uszodában teljes modernizációra van szükség, hiszen az elmúlt évtizedekben kilyukadt a medence alja, ezt újra kell betonozni, burkolni. Erre az üzemeltető már kért árajánlatokat és reményeik szerint a beruházást be is tudják építeni az idei költségvetésbe. Ha ez sikerül az építkezés az év második felében el is készülhet.