Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Fehér karácsonyunk már biztosan nem lesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Enyhe, többnyire borult és csapadékos időjárás várható idén Karácsonykor.

Szenteste napján, azaz ma napközben már csak inkább a déli, délnyugati tájakon, illetve késő délután az északkeleti határ közelében fordulhat elő kisebb eső, zápor. Felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A nyugati, északnyugati szelet az ország északi-északkeleti felén élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 7-14 fokra van kilátás.

Karácsony napján többfelé párásan, ködösen indul a nap, ami délnyugaton és északkeleten helyenként tartós lehet. Több napsütés a Dunától keletre valószínű, nyugat felől felhők sodródnak fölénk. Csak kevés helyen fordulhat elő gyenge eső. Hajnalban -2, +4, napközben 5-11 fokot mérhetünk.

Hétfőn is sokfelé lesz ködös a reggel, a köd északon napközben is tartósan megmaradhat. Délen lehetnek naposabb időszakok, máshol a felhők lesznek túlsúlyban, főként a Dunától keletre kisebb eső is kialakulhat. A Dunántúl déli felén feltámad a délnyugati szél. Délutánra 5 és 15 fok közé melegszik a levegő, északon lesz hidegebb, délnyugaton legenyhébb az idő.