Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kellemest a hasznossal? Bármikor, ha jó áron van. Nos, az amerikai piacon hosszas várakozás után most jelent meg a Dyson legújabb fejhallgatója, amely egy minden eddiginél különlegesebb extrákkal felszerelt kütyü, hiszen a kivételesen erősen és tisztán szóló zenei élmény mellett még a levegőt is tisztítja a fejed körül. 

A nagyvárosi zajok, szagok és a szennyező levegő megszűrésére egyaránt alkalmas eszköz az amerikai piacon jelenleg 949 dollárért, azaz nagyjából 320 ezer forintért kapható, a futurisztikus eszköz pedig további meglepetéseket rejt még: 

A kétféle színváltozatban kínált készülék olyan elektrosztatikus szűrőkkel felszerelt vizorral rendelkezik, amelyek akár 12 hónapos használatot biztosít, mielőtt cserére szorulna. A szűrők képesek a savas gázokat, például a nitrogén-dioxidot, a kén-dioxidot, valamint az ózont is felfogni, a leírás szerint a szűrők a részecskék 99 százalékát képesek blokkolni, akár 0,1 mikronos méretig.

Eközben a Dyson Zone™ fejhallgató képessége akár 38 decibel zajszűrésre is képes, és 40 milliméteres neodímium meghajtókkal rendelkezik a prémium hangminőség érdekében. A MyDyson alkalmazáson keresztül a felhasználók három hangkiegyenlítési mód – Dyson EQ, Bass Boost és Semleges – között válthatnak a tökéletes zenei élmény elérése érdekében. Egyetlen töltéssel 50 óra hallgatási időt biztosít a füles, melyhez tartozik egy második elektrosztatikus szénszűrő, hordtáska, tisztítókefe és fedélzeti adapterkészlet is.