Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Felborította az előtte haladó autót, majd továbbhajtott

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Győrr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség az ellen a nő ellen, aki az M1-es autópályán ütközött neki az előtte haladónak, úgy, hogy fel is borította a sértett járművét, majd ezt követően megállás nélkül továbbhajtott.

A 49 éves hölgy 2022 márciusában az M1-es autópályán haladt Ausztriából Győr irányába. Mosonmagyaróvár térségében járt, mikor utolérte az előtte szabályosan haladó, 71 éves nő által vezetett járművet. A nő figyelmetlensége miatt nem mérte fel jól az előtte haladó sebességét, a jármű hátuljának ütközött, kilökte az árokba, ahonnan a sértett autója visszaperdült az úttestre, és oldalára borulva állt meg.

A vádlott a történteket követően nem állt meg a helyszínen, nem győződött meg az általa okozott baleset következményeiről, hanem folytatta útját.

Az Ügyészség a nő ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat, tettéért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.