Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 

Olvasóink jelezték, hogy a Meki felszámol külön díjat az elviteles rendelés után! 80 forintot hozzácsapnak a végösszeghez rendelésenként. 

Szeptember 1-től a magyar McDonald's-éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. bevezetett egy egységes elviteli díjat, amelyet „minden drive-on történő vásárlás, illetve az éttermekben elvitelre kért rendelések” után számítanak fel, a rendelés értékétől függetlenül.

Nos, szerkesztőségünkben is megrágtuk egy kicsit ezt a „hírt”, és rendkívül innovatív megoldásokra jutottunk!

Olyat, hogy csomagolási díj, olyat már hallottunk. Hiszen, ha elvitelre kéred a kaját, a doboz díját felszámolják, ha erről van szó, akkor köszönjük szépen, inkább elvinnénk egy Burger King-es szatyorban! De mi az, hogy elviteli díj?

Ha kicsit gyakorlatiasan végig gondoljuk a vásárlás folyamatát, akkor mivel nem eszem meg a szendvicsemet és a sültkrumplimat az étteremben, ezért nem kell tálca, evőeszköz, nem növelem helyben fogyasztásommal a rezsiköltséget, ezért nem számolnak fel többet, ha elviszem a kaját. De mégiscsak felszámolnak! Netán ezzel szállunk be mégis a növekvő rezsiköltségbe

Felmerült bennünk az is, hogy akkor esetleg az éttermekben fel fognak számolni tányér- vagy késhasználati díjat? 
Ugye mennyi kérdés merül fel bennünk? Ráadásul egy akció hirdetésénél a cég már hivatkozott erre a díjra, akkor ezt írták:

„Az Elviteli díj mértékéről fogyasztóink a vásárlás előtt az étteremben tudnak tájékozódni, illetve kupon beváltása esetén a kuponon annak mértéke feltüntetésre kerül” – írják a közleményükben.

Ezzel a kérdések sora nemhogy véget ér, de fokozódik, ugyanis a „díj mértékéről” van szó, tehát nem is biztos, hogy ez marad 80 forint? Nyugodtan emelhetik is a rejtélyes összeget ennyi erővel! Keresztülvitték rajtunk azt is, hogy már nem kapsz szívószálat az üdítő mellé, meg kell venned a környezetbarát papír szívószálat, ha szeretnéd!

A HVG-nek a McDonald's a következőképp válaszolt a kérdésre, hogy mi is ez a díj:

"ez egy tranzakcióhoz kapcsolódó díj, amely az elviteles vásárlásokra vonatkozó megnövekedett többletköltségeik részbeni fedezetéül szolgál."

Nos, aki tudja a helyes megfejtést, hogy mit jelent ez a mondat, az kérjük, nekünk is szóljon, mert nekünk még nem sikerült kideríteni!

 

Nektek mi a véleményetek a dologról? Szerintetek miért került rá a számlára ez a díj? Várjuk válaszaitokat kommentben!