Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Öt új bemutatóval várják a közönséget a Vaskakasnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 5-én nyitotta meg a 2022/23-as évadát a győri Vaskakas Bábszínház. Idén 5 új bemutatóval készül a társulat, három játszóhelyen és számos külső helyszínen, külföldi meghívásnak is eleget téve.

A több mint 400 főt befogadó Vaskakas Bábszínház Bartók terme az idei évadban két bemutatóval várja a közönséget. A két nagytermi premier keretbe foglalja az évadot, az első vasárnapi matiné a Csipkerózsika című előadás bemutatója, a színházi évadot pedig Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi története zárja.

A kamarateremben szintén két új előadást mutatnak be az idén. Decembertől a nagysikerű Emlékfoltozók után újra Máté Angi meséket tűz műsorára a Vaskakas Bábszínház. Az Erdélyben élő kiváló írónő Volt egyszer egy című kötetének három meséje kerül elő Bánky Sára és Ragán Edit, a társulat színművészeinek bőröndjeiből. Varjas Zsófia számtalan kofferbe álmodta meg a történetek szereplőit. A mikrovilágot Bartal Kiss Rita rendező állítja színpadra, Volt egyszer egy kert címmel. 2023 márciusában a Gyigyimóka, avagy mese a meséről című darab premierje hívja közönségét a Vaskakas Bábszínház kamaratermébe. A szintén Bartal Kiss Rita által rendezett és tervezett bábos előadás számos nép tréfás népmesét kelt életre sok-sok humorral. A szövegkönyvért Markó Róbert, míg a zenéért Rab Viki, a bábszínház zenei vezetője a felelős. Garantált jókedv a 4 év felettiek számára!

A Vaskakas a 2008/2009-es évad óta játszik a 0-4 éves korosztálynak. Az Aprók Színháza október 1-én Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas) Ki lakik az asztal alatt? című előadásával hívja játszani bunkijába az asztal alattiak népét.

A külföldi turnénk szintén a legkisebbeknek szól. A Vaskakas Bábszínház 2018-tól részt vesz a Cseperedő Programban, melynek keretében Aprók Színházi előadásokkal utaznak felvidéki óvodákba és bölcsődékbe. 

Három színművésszel bővül a Vaskakas Bábszínház csapata. A széttáncolt cipellők Höcögőjeként, vendégművészként már megismert Bánky Sárát; Dunai Júliát, a Pom Pom meséinek új főszereplőjét, Picúrt; valamint a kaposvári egyetem végzős hallgatóját, Urszinyi Ádámot köszönthetik a Vaskakas Társulatában. 

Az évadról minden résztet itt érhető el.