Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 4 milliárd forintot hozhat a Rába Holdingnak a feloldás, egy újabb telekrészt értékesítenének a győri belvárosi Városréten elhelyezkedő ingatlanvagyonból.  

Az értékbecslés 4,087 milliárd forintra értékelte a 109 107 négyzetméteres területet, vagyis a négyzetméterár 37.435 Ft. Az ingatlan Győr belterület 6394/44 helyrajzi számon nyilvántartott, ipartelep megnevezésű, összesen 305 778 négyzetméteres terület részét képezi.

Mit tud az ingatlan?

Az információk szerint nem közművesített, részben betonozott, azon a földszín feletti korábbi épületeket padlószintig lebontották. Található a telken egy csapadékvíz-átemelő műtárgy, valamint az egykori épületek alagsora.

A vállalatcsoport működését nem befolyásolja az értékesítés, hiszen a vállalat stratégiai tervéből kiderül, hogy évek óta nem folyik tevékenység ezen a területen. A feloldás azonban most utat nyitott a tervnek.

A vg.hu információja szerint a telekrész áruba bocsátásáról a vállalat november 9-re összehívott közgyűlése dönt az igazgatósági előterjesztés alapján.

Szintén ezen közgyűlés napirendi pontjaként dönthetnek a Rába részvényesei a Futómű Kft. működése szempontjából stratégiai jelentőségű, 67 ezer négyzetméteres gyártócsarnok felújításáról is, ennek költsége előreláthatóan meghaladja 6 milliárd forintot.