Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk erősen felhős időre, az Alföldön elszórtan záporok is kialakulhatnak. Napközben napos-gomolyfelhős időre van kilátás, a napos időszakok mellett egy-egy futó zápor, esetleg zivatar elszórtan a Dunántúlon és délen fordulhat elő. Sokfelé élénk, északkeleten erős lesz az északkeleti szél. 

Délután 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. 

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként a nyugati és a délnyugati tájakon átmeneti jelleggel záporok kialakulhatnak. A Dunántúlon a délkeleti, a Dunától keletre az északkeleti szél lesz élénk. 

Hajnalra helyenként 5 fok alá csökken a hőmérséklet, majd délutánra 19 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Tervezz kirándulást!

Vasárnap is érdemes lesz sok időt a szabadban tölteni, összességében sok napsütésre számíthatunk az ország legnagyobb részén. A hűvös reggelt követő gyors délelőtti melegedés viszont megterhelő lehet sokak számára, keringési problémák, várnyomás-ingadozás, szédülés és rosszullét is jelentkezhet.