Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jól olvastad!  Amikor azt hiszed, ilyen már nincs! Pedig van!

 "A levegőbe emelkedett egy kétüléses repülő autó – egy VTOL – Dubajban helyi idő szerint hétfőn este, a Gitex 2022 nevű technológiai szakkiállítás keretében"

 – adta hírül a The National News. Mindezt alátámasztották egy röpke kis videóval is.  Az X2 nevű járművet az XPeng Aeroht kínai cég fejlesztette. Célja volt a kifejezetten gyors és hatékony városi közlekedés. A légicsodának Kerekei nincsenek, kapott viszont olyan intelligens megoldásokat, amikkel az autonóm haladás is lehetséges.

Száz felett simán megy

A bemutató során emberek nélkül tett egy próbakört. Majd hosszabb időn át egyhelyben lebegett. Kifejezetten gyors járműről van szó, a cég azt állítja, hogy akár 130 km/h-val is haladhat.

Az XPeng a következő időszakban több tesztet is végrehajt majd a járművel. Ezek egyike lesz az, amikor egy adott pontból egy másikba navigálnak vele. 

S hogy mi a létjogosultsága ennek a kétszemélyes repülő autónak? Biztosan rá fogunk jönni. Mert, hogy a városi közlekedésben sok ilyet nem fogunk látni, az biztos. Persze az idők változnak. Olykor gyorsabban, mint gondolnánk!