Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Felújították és át is adták a Széchenyi István Egyetem felújított postaépületét

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Széchenyi István Egyetem felújította a győri kampuszon lévő, általa ősszel megvásárolt postaépületet, korszerű körülményeket biztosítva az ott dolgozóknak és az oda érkezőknek. A létesítményben oktatási tevékenység is zajlik, így a fejlesztés nemcsak közvetve, hanem közvetlenül is szolgálja a hallgatókat és a munkatársakat. A posta működtetését 2024. február 1-jétől az egyetem veszi át postapartnerként.

A fenntarthatósághoz és a magas színvonalú szolgáltatások biztosításához egyszerre járul hozzá az a beruházás, amelynek ünnepélyes átadását november 27-én tartották a Széchenyi István Egyetem győri kampuszán. A munkálatok részeként sor került a homlokzat hőszigetelésére, a lapos tető hő- és vízszigetelésére, az épületgépészeti rendszer korszerűsítésére, valamint a külső nyílászárók cseréjére.

Az 1983-ban épült kétszintes, mintegy 750 négyzetméter alapterületű ingatlant az egyetem idén ősszel vásárolta meg a Magyar Posta Zrt.-től. Az universitas ugyanakkor múltja alapján már eddig is kötődött a postai ágazathoz, hiszen jogelődjében, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán 1975-ben alakult meg a Közlekedési és Postaüzemi Intézet, amelynek sikerszakja lett a két évvel korábban induló – és egészen 2003-ig működő – postaüzemi képzés. A most felújított postahivatal éppen az elméleti és a gyakorlati oktatás megoldására készült annak idején a Magyar Posta beruházásaként. A posta működtetését 2024. február 1-jétől az egyetem veszi át postapartnerként.