Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Fiatalokat zsarolt és rabolt ki egy férfi Győrben

Vádat emeltek az ellen a 21 éves férfi ellen, aki zsarolással és rablással szerzett pénzt fiataloktól. 

A vádirat szerint a 21 éves férfi 2022 októberében a hajnali órákban, Győrben, egy játszótéren ment oda egy három fiatalból álló társasághoz, majd mondvacsinált okból konfliktust generált, majd megfenyegette a társaságot, hogy vipera van nála, és a közelben várakoznak a barátai, akik megverik őket, ha szól nekik.

Ezután szólt a három fiatalnak, hogy váltsanak neki pénzt, és ezzel az indokkal a sértettek táskáját átnézte, tőlük összesen 23 200,- F-ot vett el.

A férfi 2022 novemberében hasonló módon követett el bűncselekményt. Négy fiatalhoz lépett oda egy parkban, beszélgetni kezdett velük, majd dühbe gurult, elővett egy viperát és felháborodva kérte ki magának, hogy vele normálisan beszéljenek. A sértettek távozni akartak, azonban a terhelt egyiküket maradásra szólította, fel, majd tőle euró váltás címén 2000, Ft-ot elvett.

Ugyanezen a napon, pár órával később a férfi egy másik parkban szólított meg egy 33 éves férfit, majd csatlakozott hozzájuk a vádlott ismeretlenül maradt társa is. Hárman megbeszélték, hogy elmennek inni, azonban az úton a terhelt elővett egy viperát, és felszólította a sértettet, hogy mutassa meg mennyi pénz van nála. A sértett a viperától való félelmében elővette a tárcáját, amiből a terhelt és társa összesen 44 000,- Ft-t vett ki.

A különös visszaesőnek minősülő, letartóztatásban lévő férfi ellen az ügyészség zsarolás és minősített rablás miatt emelt vádat. A büntetés tétel huszonkét és fél évig terjedő szabadságvesztés.