Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel. 

A tizenhat nyertes szerző rangos szakmai zsűri mentorálásával jelentetheti meg könyvét. 

Az önkormányzat vállalja a kötetek grafikai kivitelezését és nyomtatását alkotónként ötszáz példányban, amelyből négyszázat az alkotó rendelkezésére bocsát. A kiadvány 118 * 163 mm méretben, 40+4 oldalas terjedelemben készül

hívja fel rá a figyelmet a fidelio.

Kik pályázhatnak?

Azok a magyarországi vagy külhoni, magyar nyelven alkotó költők, aki még nem rendelkeznek sem magánkiadású, sem nem magánkiadású kötettel (folyóiratban történő publikáció elfogadható). Életkori megkötés a pályázók között nincs.

A pályázatokat a kultura@erzsebetvaros.hu címre kell megküldeni 2024. május 25. napjáig.

A pályázathoz be kell nyújtani:

  • legfeljebb 10 saját verset (műfordítás nem fogadható el),
  • rövid bemutatkozólevelet,
  • a pályázó nyilatkozatát arról, hogy művei ez idáig nem jelentek meg sem magánkiadású, sem nem magánkiadású kötetben,
  • amennyiben a pályázó művei valamely folyóiratban megjelentek, a publikálás(ok) pontos helyének, idejének megjelölését,
  • a pályázó elérhetőségeit.

 
A Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottság a szakmai zsűri ajánlása alapján 2024. június 3. napjáig választja ki a nyertes alkotókat.

A verseskötetek grafikai és nyomdai kivitelezése várhatóan 2024. szeptemberében történik meg. A kiválasztott alkotók ezt követően, várhatóan 2024 októberében vehetik át az elkészült kiadványokat.

Könyvre fel!

(fotó: illusztráció, pixabay)