Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Filmbe illő autó üldözés volt Győrben – Videóval

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Akciófilmbe illő jelenetnek lehettek tanúi nyáron a győriek: egy drog hatása alatt álló férfit csak hosszas üldözés után sikerült elkapni a rendőröknek. Videóval!

Az esetet csak most hozták nyilvánosságra a police.hu oldalon. A történet tavaly nyáron zajlott, mikor is a győri rendőrök megpróbálták ellenőrizni a korábbi bűncselekmények kapcsán már ismert 26 éves elkövetőt. A személyautóval közlekedő férfit a szolgálati jármű hangosbeszélőjén keresztül szólították fel megállásra, de a férfi inkább a gázra lépett és egy percekig tartó autós üldözés vette kezdetét a városban.

Akciófilmekbe beleillő jelenetek során a vádlott piros lámpákon hajtott keresztül, körforgalmakba hajtott be úgy, hogy szembe ment a forgalommal, az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat nem vette figyelembe, illetve egy ilyen alkalommal neki is ment egy másik autónak is. Végül, hosszas üldözést követően a lakása előtt fogták el, mikor végre megállt az autóval. Mint később kiderült, a férfit korábban már eltiltották a járművezetéstől, a cselekmény idején kábítószer hatása alatt állt, bódult állapotban vezette a járművet, ráadásul az általa használt autót is már régen vissza kellett volna adni a tulajdonosnak, azt engedély nélkül használta. A letartóztatásban lévő 26 éves férfi ellen négy és fél év szabadságvesztés szabható ki, a  Győri Járási Ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat ismét tiltsa el a járművezetéstől.