Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fogyatékossággal élők mindennapjait hivatott bemutatni a Magyar Speciális Filmfesztivál, amelyet november 7. és 9. között rendeznek meg az Eötvös10 Művelődési Házban.

Nem csak vetítésre invitálnak

A filmfesztiválon a közönség csaknem 90 filmet láthat, valamint részt vehet fotókiállításon, koncerten, illetve kerekasztal beszélgetésen is. Ez a filmrendezvény Közép-Európában egyedülálló. Célja az, hogy a sérült emberek életére, gondolataira és érzéseire irányítsa a többségi társadalom figyelmét.

33 országból neveztek

A fesztivál immár nyolcadik alkalommal tárja ki kapuit a közönség előtt. Ezúttal 183 filmet neveztek a világ 33 országából. A felhívásra pályázhatott minden fogyatékossággal érintett vagy egészséges alkotó. Csupán annyi kitétel volt, hogy a film valamilyen módon kapcsolódjon a sérült emberek világához, és ne haladja meg az egy órás játékidőt.

A szakmai zsűriben helyet foglal Varsányi Ferenc filmrendező, Radványi Katalin gyógypedagógus, pszichológus, Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke és Szabó Bianka fogyatékossággal élő filmes alkotó.