Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ha kutyatulajdonos vagy és nem sajnálod a pénzt bundás kedvenced kényeztetésére, akkor egy új, flancos süteményeket és kóstolómenüt is kínáló kutyaétterem tökéletes fine-dining élményt kínálhat.

A Dogue nevű étterem a múlt hónapban nyílt meg San Francisco Mission kerületében. A kutyaétterem rengeteg finomságot és a francia konyha különleges menüit kínálja, kifejezetten kutyák számára. Ez “dogguccinót” és a világ legjobb cukrászai által inspirált süteményeket jelenti.

A dogguccinók és sütemények ára 4,95 dollárról indul.
A Dogue minden vasárnap 75 dolláros kóstoló menüt is kínál, amely három fogást tartalmaz szezonális, változó ételekből – például bio marhahúsból készült steaket fermentált sárgarépával és céklával tálalva, de a szerencsés négylábúak a csirke és chaga gombalevest  is megkóstolhatják vagy a csirkebőrös gofrit – mondta a tulajdonos és főszakács Rahmi Massarweh.
Az étterem házon belüli “pawtisserie”- ben – a mancs és pékség szavak összegyúrásából látszik, hogy kreativitásban nincs hiány – egészséges és színes rágcsálnivalókat szolgálnak fel, amelyek organikus, helyben beszerzett valódi, emberi fogyasztásra is alkalmas minőségű alapanyagokból készülnek – olvasható az étterem honlapján. Ez olyan alapanyagokból készült finomságot jelenthet, mint a szabadon tartott csirke, kiváló minőségű máj, vadon élő szardínia és biozöldségek.
A Dogue ételei friss és nyers összetevőket is tartalmaznak, beleértve a nyers húsokat is, amit bizonyára értékelnek a gazdik.

A nyers etetés lényege, hogy a feldolgozás, hevítés nélküli ételekben az összes fontos tápanyag benne marad, amire egy kutyának szüksége van, így sokáig és egészségesen élhet.
Massarweh a Timesnak elmondta, hogy állatorvosokkal konzultált, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a Dogue minden étele biztonságos legyen a kutyák számára, és ezzel hozzájáruljon a kiegyensúlyozott étrendhez. Továbbá az ételek készítéséhez nem használnak tartósítószereket, penészedés gátlókat és ízesítőket, így nem tartalmaznak mérgező anyagokat.
A kutyabarát éttermek és szállodák nem jelentenek újdonságot, sokan árulnak speciális finomságokat kutyáknak. Az elmúlt években olyan start-upok is megjelentek, amelyek friss, előre elkészített ételeket szállítanak a kutyáknak, emberi minőségű alapanyagokból.
De még, ha a Dogue nem is az egyetlen olyan intézmény a világon, amely a kutyákra szabott friss ételeket kínál, Massarweh mégis biztos benne, hogy étterme egyedülálló.
„Amit mi csinálunk, az tömegesen nem létezik. A megközelítésem olyan, mintha egy emberi étterem lenne. Itt a sztárvendég a kutyád” – érvelt a Dogue koncepciója mellett a tulajdonos.