Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Korábban zavarta a királyi párt, hogy a sajtó betolakodik a magánéletükbe, a Netflixen futó dokureality-ben pedig éppen ők engednek betekintést a privát szférájukba. Többek között emiatt marasztalják el a nézők a sorozatot. Harry herceg és Meghan azonban visszautasították a dokumentumfilmet ért kritikákat, szóvivőjük nyilatkozata szerint a pár soha nem a magánéletet nevezte meg a királyi családból való kilépés okaként.

A december 8-án debütált dokumentumfilm első három epizódjában Sussex hercege és a hercegné rengeteg privát információt megoszt. Meghan az őt ért első halálos fenyegetéséről beszélt, Harry pedig elárulta, hogy álruhát viselt a randevúkon, és korábban nem látott felvételeket is bemutattak a fiukról, Archie-ról.
A BBC által idézett adatok szerint a sorozat premierjére a megjelenés napján 2,4 millióan voltak kíváncsiak Nagy-Britanniában. Néhány néző azonban nem volt elragadtatva a dokumentumfilmtől, és kritikával illette a királyi párt, mert korábban éppen ők nehezményezték, hogy a sajtó korábban túlságosan betolakodik az életükbe.
A házaspár ezt a sajtótitkárán keresztül, egy közleményben utasította vissza: "A herceg és a hercegné soha nem hivatkozott a magánéletre a visszalépés okaként. Ennek az eltorzított narratívának az volt a célja, hogy elhallgattassa a házaspárt" – idézte a közleményt a BBC-re hivatkozva a hírügynökség. 
"Úgy döntöttek, hogy megosztják a történetüket, az ő feltételeik szerint, de a bulvármédia egy teljesen valótlan narratívát hozott létre, amely áthatja a sajtóvisszhangot és a közvéleményt"- szerepel a közleményben.

Harry és Meghan 2020 januárjában léptek vissza a királyi tisztségtől. Ebben nagy szerepe volt a bulvármédia hamis, elferdített és agresszív híreinek is, amelyek ellen többször kifakadtak. A királyi pár a visszalépéssel egyidőben hivatalosan is szakított a bulvármédiával.