Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB: Elpazarolt lehetőségek, kétgólos vereség Németországtól

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Feljavult magyar csapat, jónéhány kihagyott helyzet, végül sima német győzelem: Németország-Magyarország 2-0. A skótok ellen muszáj lenne győzni, hogy bizakodhassunk a továbbjutásban. 

Bolla és Dárdai be-, Lang és Szalai kikerült a kezdőből, s már a 20. másodpercben vezethettünk volna, de Neuer védett. A németek jókora fölényben voltak, Orbán hibája után Gulácsinak kellett védeni, ám Sallai ígéretes helyzete után Szoboszlai szabadrúgását védte bravúrral Neuer, a kipattanót pedig nem találta el jól Bolla… Ahogy lenni szokott, mi kaptunk gólt, Orbán nem volt elég határozott, Musiala lövése Fiola combjáról, majd a kapufáról pattant a kapunkba 1-0. 

A második félidőben is próbálkoztunk, Varga fejesénél jártunk legközelebb a gólhoz, ám az utolsó negyedóra kezdetén egy visszagurítás után Gündogan talált a kapunkba 2-0. 

Tanulság: a német csapat ellen ennyi helyzetet nem lehet kihagyni, mert jön a büntetés. Ettől függetlenül Kroos-ék győzelme teljesen megérdemelt, nekünk marad a skótok elleni meccs. Azon valószínűleg több góllal kellene nyernünk, hogy a hat harmadik helyezett közül a négy legjobb közé bekerüljünk és továbbjussunk a legjobb 16 közé.