Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB csütörtökön: Meggyőző spanyolok, erőtlen angolok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két rangadót is hozott a labdarúgó EB tegnapi játéknapja: az angolok harmatgyenge játékkal a vereséghez is közel álltak a dánok ellen. A spanyolok viszont lehengerlő focival verték az olaszokat. 

Az addig nulla pontos Szerbia Jovic fejesével a 95. percben mentett pontot Szlovénia ellen: a döntetlen  igazából egyik csapatnak sem jó az utolsó forduló előtt (Szlovénia-Szerbia 1-1). Az Anglia-Dánia rangadón Kane egy kavarodás után talált be, de a dánok egy újabb tizenhatoson kívüli góllal egyenlítettek. A nagy esélyes Southgate-csapat nem tudott felpörögni, Eriksenéknek még a győzelemre is volt esélyük (Anglia-Dánia 1-1). 

Két győzelemmel nyitó csapat rangadóján a spanyolok azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, két veszélyes fejesük után nyomasztó volt a fölényük, de a félidőt még kihúzták a szervezett olaszok. A vesztük végül egy peches öngól lett, immár a harmadik olyan ezen az EB-n, amikor a védő (most Calafiori) gyakorlatilag belefut a labdába. A spanyol győzelem megérdemelt, az olaszuknak szinte momentumuk sem volt a meccsen (Spanyolország-Olaszország 1-0). 

Ma háromkor Szlovákia-Ukrajna, hatkor Lengyelország-Ausztria, kilenckor Hollandia-Franciaország.