Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB hétfőn: Fortuna még fogja a kezünket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 98. percben egyenlítettek az olaszok Horvátország ellen, ezzel gyakorlatilag kiejtve Modricékat. Spanyolország a B csapatával verte Albániát. 

A magyar csapat továbbjutása szempontjából annak szurkoltunk, hogy a B csoportban se az albánok se a horvátok ne nyerjenek az utolsó körben. A már továbbment spanyolok teljes csapatot cseréltek, de Ferran Torres góljával így is megverték a nagyot küzdő balkániakat (Spanyolország-Albánia 1-0). 

Olaszország jobban játszott az első félidőben, de gólt nem lőtt, a dráma a második játékrészben jött. Egy kezezés után Modric büntetőjét Donnarumma kivédte, de fél perc múlva már tehetetlen volt a Real sztárja ellen. A horvátoknak nyernie kellett volna a továbbjutáshoz, állták is az olasz rohamokat. Nyolc perc hosszabbítás végén, mikor a lecserélt Modric már a mezét rágta izgalmában, Calafiori középen megindult, nem tudták leütközni, kitette balra, ott pedig Zaccagni hatalmas gólt ragasztott a felső sarokba. Középkezdésre maradt csak idő, a horvátok az EB-től, Modric a válogatottól búcsúzott (Olaszország-Horvátország 1-1)

A magyar válogatott továbbjut, ha ma Anglia legyőzi Szlovéniát. 

A mai program: Hollandia-Ausztria 18.00

  •  Franciaország-Lengyelország 18.00
  • Anglia-Szlovénia 21.00
  • Dánia-Szerbia  21.00