Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB kedden: A végén törték fel a portugálok a cseh reteszt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rendkívül izgalmas mérkőzésen verte Törökország Grúziát a futball Európa-bajnokság keddi játéknapján. A csehek nemcsak állták a portugál rohamokat, de vezettek is, ám elpártolt tőlük a szerencse.

Nyílt első félidőt mutatott Grúzia Törökország ellen, s bár Müldür révén megszerezték a vezetést a törökök, gyorsan egyenlítettek Kvarachkeliáék. A második játékrészben a Real Madrid csodagyereke Güler bombagóllal szerzett vezetést ismét a törököknek, majd a végén óriási izgalmak és egy grúz kapufa után üres kapus góllal biztosítottak be a győzelmet a félholdasok (Törökország-Grúzia 3-1). 

A végső győzelemre is esélyes portugál csapat nehezen talált fogást a védekező, roppant szervezett cseheken, gyakorlatilag az első félidő nagy helyzet nélkül zárult. A folytatásban sem változott a meccs képe, nyomasztó fölényben futballoztak Ronaldóék, ám amikor először kiszabadultak a csehek, Provod végén egy 20 méteres lövéssel a vezetést is megszerezték. Nem sokáig: egy beadást kapusuk a saját védője sípcsontjára ütött, öngól (1-1). A ráadás perceiben aztán jött Conceicao, és a védő lába alá beszorult, majd lecsorgó labdát a hálóba vágott (Portugália-Csehország 2-1). 

Mai program: 

  • 15.00 Horvátország-Albánia
  • 18.00 NÉMETORSZÁG-MAGYARORSZÁG
  • 21.00 Skócia-Svájc