Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB szerdán: Döntetlen a skót-svájcin, mehet a matek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A skótok és a svájciak szalonremijén biztosan eldőlt, hogy legjobb esetben is harmadik helyen végzünk a csoportunkban. Micsoda meccset játszott tegnap Horvátország és Albánia!

A délután három órás kezdés miatt sokan lemaradtak a lesajnált horvát-albán meccsről, pedig a két nulla pontos csapat hatalmas elánnal vetette be magát a meccsbe. Ahol aztán egy szép Laci fejessel az albánok szereztek vezetést, s bár ritkán tudtak kontrázni, az mindig veszélyesebb volt, mint Modricék meddő mezőnyfölénye. A folytatásban maradt az erőlködés, mígnem feltörték az albán védelmet és Kramaric egyenlített. Sőt, pár perc múlva egy peches öngóllal már vezettek is a láthatólag fáradó albánok ellen a horvátok. De az utolsó percekre feltámadtak, rohamoztak és az élet igazságot szolgáltatott: az öngólt lövő Gjasula a hosszabbításban jó kapuba is betalált. (Horvátország-Albánia 2-2)

A magyar csoportban a skót-svájci meccsen mi inkább Robertsonéknak szurkolhattunk, mert skót győzelem esetén, ha az utolsó fordulóban nyerünk, akár még a második, továbbjutó helyet is megcsíphettük volna. Jól is indult ilyen szempontból a meccs, mert McTominay lövésébe beleért a svájci védő, így ment a labda a kapuba. Egy rossz hátragurítás után azonban Shaqiri hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba (Skócia-Svájc 1-1). 

Ezzel eldőlt, hogy legjobb esetben is csak csoportharmadikok leszünk, ha az utolsó körben megverjük Skóciát. Majd ezután jöhet a matek és a reménykedés, hogy beférünk-e a négy legjobb, továbbjutó csoportharmadik közé. Nehéz lesz. 

Ma három órakor Szlovénia-Szerbia, hatkor Dánia-Anglia, kilenckor pedig Spanyolország-Olaszország.