Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ő lesz az új polgármester kabinetfőnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Szeretném bemutatni önöknek leendő kabinetvezetőmet, dr. Tóth Péter szociológust, történészt, aki doktori címét regionális tudományból szerezte” – írta Pintér Bence, aki októberben teszi le esküjét és lesz Győr polgármestere.

Tóth Péter 2005-től a dr. Rechnitzer János által vezetett akadémiai kutatóintézetben kezdett el a várossal és a régiónkkal foglalkozni kezdő kutatóként. Több, Győr városával kapcsolatos koncepció, stratégia, fejlesztési dokumentum elkészítésében vett részt.

Húsz éve tanít a felsőoktatásban. Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetemen dolgozik egyetemi docensként, és viszi a szociológia alapszakot szakfelelősként. Kutatási területei között szerepel a mobilitás – a társadalmi és a térbeni egyaránt – és az információs társadalom területi vetületei.

2004-es alapítója, jelen pillanatban elnöke is a győri Keret Egyesületnek, aminek egyik kiemelt célja a fenntartható közlekedés, azon belül a kerékpározás népszerűsítése, megfelelő feltételeinek biztosítása. Ennek kapcsán egy évtizedig szervezte az Európai Mobilitási Hét programjait Győrben.

„Tóth Péter kabinetvezetőként a legközelebbi munkatársam lesz, közvetlenül fogja támogatni a polgármesteri munkámat technikai és ügyviteli oldalról. Ő fogja ellátni az általam képviselt stratégiai szintű városvezetési és nemzetközi kapcsolatok menedzsmentjéhez kapcsolódó stratégiai és koordinációs tevékenységeket” – zárta Pintér Bence a posztját.