Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Foci EB vasárnap: Bellingham és Weghorst döntött

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jól cserélő hollandok, nagyot küzdő szlovének, kiszenvedett angol győzelem: ez történt a vasárnapi három meccsen a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. 

Kezdjük időrendi sorrendben a holland-lengyel meccsel, ahol utóbbi csapat eleve hendikeppel indult, mert Lewandowski nem tudta vállalni a játékot. A holland fölény ellenére egy szöglet után a Barcelona klasszisa helyén játszó Buksa fejelt gólt, ám Gakpo egy megpattanó lövéssel – nem érdemtelenül – egyenlített. Hullámzó volt a meccs, a második félidőben tíz percre a lengyelek is átvették az irányítást, ám végül a cserecsatár Weghorst jó beindulása és ballábas lövése döntött, nyert az Oranje (Lengyelország-Hollandia 1-2)

Gyönyörű góllal szereztek vezetést a dánok a szlovének ellen, egy sarokkal felpörgetett labdát mellel vett át Eriksen, majd a jobb sarokba lőtt. Eriksen, akinek három évvel ezelőtt az EB-n meccs közben megállt a szíve…

A szlovéneknél Sesko villogott, nehezen tudták tartani, a második félidőben rohamoztak is, de a második dán gólra is volt több esély. Végül Sesko lövése még a kapufán csattant, ám a szöglet után a balhátvéd Jansa lövése megpattant, így Schmeichel tehetetlen volt (Dánia-Szlovénia 1-1)

A nap rangadója az Anglia-Szerbia meccs volt, ahol Mitrovicék sündisznóba rendezkedtek be, de az első negyedóra vége előtt Saka beadását Bellingham befejelte, feltörve ezzel a szerb reteszt. A második játékrészben mintha kicserélték volna a csapatokat, a szerbek magas letámadással és agresszív játékkal többször is zavart okoztak, miközben a másik oldalon Kane kapufát fejelt. A végén maradt a sovány angol győzelem. (Szerbia-Anglia 0-1) 

Ma háromkor Románia-Ukrajna, hatkor Belgium-Szlovákia, kilenckor pedig Ausztria-Franciaország.