Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Fűke Géza marad a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója 

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A június 27-i városi közgyűlésen a győri testület újabb 5 évre, 2028. december 31-ig megerősítette pozíciójában Fűke Gézát, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatóját – írja közleményében a zenekar.

Fűke Géza 2008 óta szolgálja a Győri Filharmonikus Zenekart igazgatóként. Irányítása alatt a Győri Filharmonikus Zenekar Magyarország top szimfonikus zenekarai közé került, három földrészen koncertezett, Európa és Ázsia legfontosabb hangversenytermeiben lépett fel. A térség meghatározó kulturális együtteseként Győrön kívül a régió 5 városában indít hangversenybérletet.

 

Az igazgató elmondta, hogy fő célkitűzései az elkövetkezendő évekre vonatkozóan változatlanok maradtak: a legmagasabb zenei minőség elérése, a műfaji határok szélesítése, valamint a nézőszám maximalizálása. Természetesen mindezekhez nélkülözhetetlen a zenekar erkölcsi és anyagi támogatásának biztosítása.