Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Füstbement terv: vádemelés lett a netes dohánybizniszből

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy, az elkövetéskor 48 éves férfi ellen, aki az interneten ígért dohányt, de soha nem is akarta leszállítani.

A vádirat szerint az elkövetéskor 48 éves férfi 2014. január és 2016. március között, több álnevet használva, különböző internetes oldalakon hirdetett jó minőségű, olcsó vágott dohányt eladásra, közölte a Győri Járási Ügyészség.

Mint írják, a sértettek a vádlott számlájára utalták a dohány árát és a szállítási költséget. Az elkövető azonban soha nem rendelkezett a dohánytermékekkel, küldött ugyan csomagot a sértetteknek, de abban műanyag palackok, szórólapok, liszt, fűrészpor, még krumplihéj is volt.

A vádlott abban bízott, hogy mivel a jövedéki adóköteles dohányterméket rendelni törvénybe ütköző, a sértettek majd nem tesznek feljelentést. Több esetben a reklamálókat az adóhatósággal fenyegette, hogy a végén őket fogják megbírságolni jövedéki termékkel visszaélés miatt. Az elkövető ezzel a módszerrel országszerte 79 sértettet csapott be, és több mint 1 millió Ft kárt okozott. 

A vádlottat az ügyészség 79 rendbeli csalással vádolja, vele szemben négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kép forrása: pixabay.com