Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Futás közben zavarták az autók, ezért erőszakoskodott a sofőrökkel az osztrák férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 61 éves osztrák férfi ellen, aki a töltésen közlekedő autókat rongálta meg és erőszakoskodott a sofőrökkel.

A vádirat szerint a 61 éves osztrák férfi évek óta Magyarországon, egy Győr melletti településen él. Itt gyakran járt futni a település melletti töltésen. A töltés a Vízügyi Igazgatóság kezelésében van, közforgalom elől elzárt, csak töltéshasználati engedéllyel lehet rajta járművel közlekedni.

A vádlottat futás közben zavarták a töltésen haladó járművek, és emiatt az ott közlekedőket rendre akarta utasítani: 

  • 2018 augusztusában a férfi például a töltés közepén futva nem engedte el a mögötte haladó autót, amikor az ki akarta kerülni, szándékosan abba az irányba mozdult el. Mikor a vezető rádudált, megfordult, ráütött az motorháztetőre, és szidalmazta a sofőrt. Ezt akkor sem hagyta abba, mikor a vezető megmutatta neki, hogy rendelkezik töltéshasználati engedéllyel.
  • 2019 júniusában kerékpárral közlekedett a terhelt a töltésen, mikor úgy kényszerítette megállásra a töltésen autót vezető hölgyet, hogy a kerékpárral keresztbe fordult előtte, majd öklével a motorháztetőt ütötte, miközben a vezetőt szidta. A sértett ebben az esetben is rendelkezett töltéshasználati engedéllyel.
  • 2020 őszén a vádlott szintén egy olyan járművet állított meg a töltésen, melynek vezetője rendelkezett használti engedéllyel. Rácsapott a motorháztetőre és rá is feküdt arra, miközben a sofőrt szidta, így akadályozta a vezető továbbhaladását.
  • 2021 áprilisában is  úgy ment a töltésen a vádlott, hogy akadályozta a mögötte haladó jármű haladását, és amikor annak vezetője rádudált, akkor kiabálni kezdett, ráütött az autóra, amivel 40 000,- Ft kárt okozott. A sértett ebben az esetben is rendelkezett töltéshasználati engedéllyel.

Az ügyészség férfival szemben négy rendbeli garázdaság miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályokra figyelemmel három évig terjedő szabadságvesztés is lehet.