Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Gazdagok leszünk, ha a májusi eső tényleg aranyar ér

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem érdemes nagyon elrakni az esernyőket, még akkor sem, ha szombaton elő-előbukkan a nap. A látszat néha csal. 

Ráadásul az Időkép előrejelzése szerint a Dunántúlon és délen még zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás és viharos széllökés kísérhet. Az ország többi része azonban úgy tűnik, viszonylag szárazon ússza meg a szombatot. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 22 fok körül alakul, utóbbi értékeket a naposabb vidékeken mérhetjük. 

Vasárnap egy mediterrán ciklon érkezik, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, esőt, záport hoz magával. A legkevesebb csapadék északkeleten valószínű, oda csak a délutáni, kora esti órákban érkezhet meg az eső, máshol kiadósabb öntözésre van kilátás, írja az Időkép. Néhol ismét megdörrenhet az ég, a zivatarokat felhőszakadás, viharos szél kísérheti. A csúcshőmérséklet 13 és 23 fok között alakulhat, északkeleten, keleten, valamint az Északi-középhegységben lehet a legmelegebb.

A jelenlegi előrejelzések szerint hasonló időnk lesz a jövő hét elején is, a csapadék több hullámban éri el az országot. 

Illusztráció: pixabay.com