Ezt mondja a nav közleménye. Csaknem 1,5 millióan kapnak levelet elektronikus tárhelyükre a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól  a gépjárműadó második részletéről, illetve korábbi elmaradásukról. Az adót már a NAV mobilappjában is befizetheted pár koppintással vagy közvetlenül a levélben található linkről.

A gépjárműadó második részletét szeptember 15-éig kell befizetned a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára.

Az adó rendezésére idén már két új lehetőséged is van: a NAV-Mobil új fejlesztésű Gépjárműadó-menüpontjában, amivel pillanatok alatt, mobilról is befizetheted a gépjárműadót.

Emellett az elektronikus levélben van egy közvetlen fizetési link is, ami a netes bankkártyás fizetést teszi lehetővé. Fontos, hogy újrakattintás nélkül várd meg a visszajelzést a fizetésről.

Ha átutalással fizetsz, a közlemény rovatba az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késve tudja a befizetőt azonosítani.