Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk kik állnak a lista élén! No és a megfigyelés szempontjait. Hátha benned is ott rejlik a királylány vagy éppen a királyfi. Legalábbis a külsőségeidben. De ne feledd: a belső szépség látszik az arcodon is.

A Phi érték dönt el mindent

Egy híres modell felel meg leginkább azoknak a kritériumoknak, amiket az ókori görögök állítottak fel a szépséget illetően szerint.

„Ez az úgynevezett Phi-érték, az aranymetszés szabálya”

– mondja Julian Da Silva vezető kutató. Bár sokan úgy tartják, hogy a szépség szubjektív dolog, kutatók évszázadok óta próbálják kideríteni, milyen külső jellemzők alapján találunk valakit szebbnek másoknál.

Művészek és építészek az aranyarány néven ismert egyenlet segítségével alkották meg a tökéletesnek vélt műveiket.  A tudósok ezt a képletet adaptálták a matematika segítségével, hogy megmagyarázzák, mitől lesz szép az ember. 

Ezt nézd meg magadon!

Megmérik az illető arcának hosszát és szélességét, majd az eredményeket felosztják. Minél közelebb vannak egy arc vagy test arányai a Phi értékhez – ami 1,618 – annál szebbek lesznek. De a méricske itt még nem állt meg. Nézték  a homlok hajvonalától a szemek közötti foltig lévő távolságot, a szemek és az orr alja közötti folttól, valamint az orr aljától az állig lévő területet.

Egy amerikai szupermodell 94,35%-os arány ért el a skálán, jelenleg ő van legközelebb a tökéletességhez.
A modell nem más, mint Bella Hadid!

Őt követi a listán: 

  • Beyoncé – 92,44 százalék
  • Amber Heard – 91,85 százalék
  • Ariana Grande – 91,81 százalék
  • Taylor Swift – 91,64 százalék
  • Kate Moss – 91,05 százalék

Ugyanígy vizsgálták az erősebb nem képviselőit is.  A brit kutatók szerint  Robert Pattinson, 92,15%-os pontosságot ért el.

E szerint ő a jelenlegi legszebb férfiú. Bár külseje, arcvonásai megosztóak. 

Persze tudományosság ide vagy oda, a szépség azért mégiscsak szubjektív!

(fotó: cnn)